Trots dålig ekonomi - KHK:s klubbchef inte orolig

1:36 min

Karlskrona hockeyklubb har brottats med dålig ekonomi och sviktande publiksiffror. Men med bra sportsliga resultat och publik från andra län är klubbchef Rolf Lindberg inte orolig.

Karlskrona hockeyklubb har stått för en succésäsong i Hockeyallsvenskan. Laget leder just nu allsvenskan med 92 poäng, tre poäng mer än tvåan Malmö Redhawks.

Sportsligt går det väldigt bra just nu men klubben har brottats med dålig ekonomi och sviktande publiksiffror under säsongen. Enligt Rolf Lindberg har klubben fått räta på detta nu.

– Vi får inte in lika mycket som vi räknat med men gör inte av med lika mycket heller. Vi hade planerat för ett överskott på en halv miljon ungefär men har reviderat ned det och siktar på sämst ett nollresultat, säger Rolf Lindberg.

Fyra miljoner i eget kapital
Det finns många krav på klubbarna om de ska få spela i SHL. Bland annat att de måste ha en arena med kapacitet på 5000 besökare, men även att de har fyra miljoner kronor i eget kapital. Rolf Lindberg ser ingen problematik med att klubben skulle kunna klara det.

– Vi har ett år på oss att jobba med det. Man måste komma ihåg att vi för ett år sedan gjorde vi ett underskott på drygt fyra miljoner kronor men nu har vi lagt oss på en stabil kostnadsnivå. Det var en resa att plocka ned skulden och nästa resa är att lära sig att leva på den betydlig lägre kostnadsnivå som vi har, säger han.

Intresse från Kalmarbor
Publiksiffrorna har blivit bättre ju längre säsongen pågått och KHK har sett att intresset ökat även från andra län.

– Vi har sett att Kalmarborna börjat komma till oss och tror att intresset kommer öka i hela Småland om vi går upp i SHL, säger Rolf Lindberg.