Bodens hockeyförening överväger polisanmälan

3:03 min

I går avbröts en ishockeymatch mellan Boden och Rosvik efter det som beskrivs som ett överfall bakifrån på en spelare från Boden. Händelsen rapporteras till disciplinnämnden, men Bodens hockeyförening överväger också en polisanmälan.

Stefan Lundström, lagledare i Bodens A-lag, satt på läktaren, men reste sig upp då han på ett tidigt stadium såg vad som var på gång:

En spelare i Boden hade utdelat en tackling, som uppfattades som ojuste av Rosvik. Direkt efter situationen var det en helt annan spelare från Rosvik som gick på Bodenspelaren bakifrån. Den attackerade tappade hjälmen, hamnade på rygg på isen men situationen tog ändå inte slut där.

-- Det var inte vackert, säger Lundström som menar att han aldrig sett något liknande i en hockeymatch.

-- Direkt efteråt blev det en lång dialog mellan domarna, men mitt fokus låg på vår spelare, tillägger han och berättar vidare att spelaren blåslagen fördes i ambulans till Sunderby sjukhus. Där konstaterades en kraftig hjärnskakning, men inga övriga skador och han fick lämna sjukhuset senare under kvällen.

Nu överväger Bodens hockeyförening en polisanmälan, men lagledningen ska prata sig samman senare ikväll.

-- Det som redan är klart är att vi förstås inväntar disciplinnämndens beslut, men även ska kontakta Rosviks lagledning för att ta reda på hur de agerar internt.

Stefan Lundström tror att lag generellt har mycket att göra med att diskutera vikten av fairplay med spelare i alla åldrar.

-- Hockey är ett fysiskt spel, men sådant här är tack och lov extremt ovanligt. Jag tror det är viktigt att man hela tiden håller diskussionen levande om rent spel. Jag har själv en son som spelar i laget. Man ska inte behöva vara orolig för allvarliga skador på grund av orent spel.

P4 Norrbotten har varit i kontakt med Per-Arne Morin, disciplinnämndens ordförande i Norrbottens ishockeyförbund. Han säger att han ännu inte hunnit ta del av domarrapporten och därför inte vill uttala sig om det specifika fallet. Hittills under säsongen har disciplinnämnden behandlat 25 fall i Norrbotten, som har lett till matchavstängningar.