Bob Marleys familj fick rätt i domstol

Reggaelegendaren Bob Marleys familj har i domstol lyckats stoppa försäljningen av produkter med stjärnans ansikte på utan tillåtelse, rapporterar The Hollywood Reporter.

Det är en långvarig strid i domstol som verkar ha fått sitt slut när en amerikansk domstol nu dömt i favör för ett företag som ägs av Marleys familj, i en rättighetsstrid mot flera amerikanska företag som sålt till exempel- t-shirts med Marley-tryck på till butikskedjor som Target.

Den rättsliga striden påbörjades 2008 och har gått igenom mängder av instanser och överklaganden innan en domare nu bestämt att produkterna ska sluta säljas och att Marleys familj ska få två miljoner dollar i skadestånd av sin motpart för förlorade intäkter.

Företaget Fifty-Six Hope Road Music kontrollerat av Marleys efterlevande har sett många möjligheter att få ut godkända produkter som använder sig av reggaestjärnans starka varumärke: Bland annat kaffe och hörlurar finns redan på marknaden och under året ska också marujiana med stjärnans namn börja säljas i de amerikanska delstater där det är lagligt.