Här är Charlotte Kallas VM-drömscenario

2:09 min

Hon vill få tekniken att stämma och att pannbenet ska växa några centimeter under dagens 10 kilometerslopp.

– Det är något som jag längtat efter i lång tid, säger Charlotte Kalla inför tisdagens VM-lopp över 10 kilometer i fri stil i Falun.

Kalla, som i helgen vann sin första individuella VM-medalj hittills, har i dag sin största guldchans.

– Charlotte är ju väldigt het för att vara med och slåss om medaljerna, säger svenske förbundskaptenen Rikard Grip till Radiosporten.

Kalla själv ser fram emot att få stå på startlinjen.

– Det ska bli kul att det är två olika 5 kilometersrundor som vi kör. Vi kommer inte att passera på samma ställe någonstans så det kommer att vara varierande åkning och lite olika karaktär på de olika partierna, säger Kalla.

10 kilometer i fri stil beskrivs ofta som Charlotte Kallas favoritdistans. Det är inte så konstigt.

Charlotte Kalla har fyra världscupsegrar. Tre av dom på 10 kilometer i fri stil, den senaste i Östersund förra helgen. (Den fjärde var segern i Tour de Ski 2008.)

Charlotte Kalla har ett individuellt OS-guld. Hon vann det i Vancouver 2010 på 10 kilometer i fri stil.

Guldchanserna ökar med tanke på formen. För drygt en vecka sedan vann Kalla alltså världscuptävlingen i Östersund i utklassningsstil. I lördags vann hon sin första individuella VM-medalj när det blev brons på 15 km Skiathlon.

Dagens lopp ses som det du har bäst guldchans i, hur hanterar du det favoritskapet?

– Precis som för alla andra gäller det att försöka göra sitt allra bästa. Det är väldigt många tjejer som är i bra form och som är taggade att göra bra i ifrån sig, det är jag övertygad om. Det kommer bli att bita i och kriga på hela vägen.

Beskriv ditt drömscenario.

– Det är att jag kan öppna rätt offensivt och hela tiden vara aktiv och försöka åka fort på de flesta partierna av banan. Få tekniken att stämma och att pannbenet får växa några centimeter.