Melodifestivalen 2015

Marica tippade alla rätt

Sameradions musikredaktör Marica Blind var vassast bland alla experter som tippade utgången av Melodifestivalen i Staare.

Många var det som försöke sig på att tippa det kanske bästa startfältet i årets Melodifestival, den tredje deltävlingen i Staare. Och en av dem som lyckades fullt ut var Marica Blind, producent för Sameradions musikmagasin Hálgu. 

 – När jag såg slutresultatet tänkte jag att; var det inte precis det där jag tippade? Jag var tvungen dubbelkolla några gånger innan jag sa något till mina kollegor, säger Marica med ett skratt.

Marica berättar vidare att hon såg det publika genrepet i fredagskväll och tänkte då direkt att Isa och Jon Henrik var de självklara vinnarna.

 – Det var lite svårare med vilka som skulle hamna i andra chansen, men jag lyckades pricka in rätt även där.

Vad tror du om Jon Henriks chanser i finalen?

 – Jag tror han har stora chanser, men jag är inte säker på att han vinner förrän jag har hört låtarna som tävlar i deltävling fyra, Måns Zelmerlöw kan ju tävla med en låt som krossar allt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio