Skaras invånare bland de mest missnöjda i landet

1:45 min

Svensk Kvalitetsindex har frågat boende i 189 kommuner hur nöjda de är med den kommunala servicen och om de kan rekommendera andra att flytta till kommunen där de bor. I Skara är invånarna bland de mest missnöjda i landet. 

Fredrik Nordström (S), kommunalråd i Skara, är väl medveten om hur invånarna känner. Ikväll ska de fatta ett beslut i kommunfullmäktige som ska leda till olika förändringar vilka ska göra kommunen till en bättre plats för invånarna.

– Det som är positivt med undersökningen är att vi går starkt från förra året när det gäller rekommendation och service men det visar också att vi har en lång väg kvar att gå, säger Fredrik Nordström, kommunalråd i Skara.

Det var bara i tre av de undersökta kommunerna som invånarna var mycket nöjda med den kommunala servicen och Lidköpings kommun var en av dem.

Betydligt fler kunde däremot tänka sig att rekommendera andra att flytta till kommunen där de bor. Hjo var med sina 95% en av de mest rekommenderade orterna att bo på.

Men när vi begav oss ut på stan lät det inte riktigt likadant. Vi pratade med Petra Vikström som har bott i Hjo sen hon var liten:

– Jag kan tyvärr inte rekommendera någon att flytta hit, det är alldeles för mycket skit och skitsnack här.

Och så här sa Hjobon Albin Carlsson:

– Det finns ingenting att hämta här, alla är bara hemma hela tiden. Det är ingen idé att flytta hit.

Ulla-Britt Lundin däremot, hon gillar Hjo:

– Det är trivsamt och trevligt här i hamnen och parken till exempel.