Växjö

Växjö Lakers anmäler Aftonbladet till Pressombudsmannen

Växjö Lakers anmäler Aftonbladet till Pressombudsmannen, PO. Anledningen är att Aftonbladet i sitt program Hockeystudion hävdat att Växjö Lakers inte amorterat någonting av sitt lån till Vida Arena.

Det var igår som Aftonbladet sände sitt hockeymagasin Hockeystudion med Johan Garpenlöv, Daniel Breitholtz och Claes Åkeson i studion. 

Man diskuterade bland annat Växjö Lakers lönebudget och klubbens lån till Vida Arena. Något som fick Växjö Lakers förre VD Anders Öhman att gå i taket och bland annat kalla Hockeystudion för "Ljugarbänken". 

Och i dag meddelade Växjö Lakers att man anmäler Aftonbladet till Pressombudsmannen plus att man kräver en rättelse.

Förutom att antyda att Växjö Lakers förre VD Anders Öman skulle ha ljugit om fakta så gav programledaren Claes Åkesson sin panel ett rent faktafel att diskutera. Han hävdade att Växjö Lakers inte skulle ha amorterat något på lånet till Vida Arena. Vilket är fel.

Växjö Lakers har betalat ränta, amorterat och följer den planerade plan som finns angående återbetalning. Därför har Växjö Lakers skickat in en anmälan till Pressombudsmannen som har hand om klagomålen kring tidningar, webbsajter och webbsända tv-program, skriver klubben på sin hemsida.

P4 Kronoberg har pratat med Aftonbladet som bad att få återkomma med kommentar.