"Självklart drabbar det innebandyn"

Innebandyförbundet i Sörmland svarar nu på den fylleskandal som ägde rum nyligen då en stor grupp 17-åriga spelare övernattade på ett hotell i Västerås i samband med SM-spel. Enligt Petri Liefvergren som sitter i styrelsen för Sörmlands Innebandyförbund är åtminstone en del av kritiken felaktig eftersom det inte bara var sörmlänningar som var med utan även killar från andra län.

- En del killar erkänner att de gått över gränsen och andra har inte gjort någonting. De är medvetna att de gjort något illa. Självklart drabbar detta innebandyn

Tre ledare för ungdomarna fanns med på hotellet i Västerås - men två av dem tvingades åka hem på lördagskvällen och en ensam ledare blev kvar. Han valde att titta på andra matcher och ungdomarna fick fria tyglar. Resultatet av det blev att spelarna störde många gäster och åsamkade viss skadegörelse - mest i form av klotter.

Sexton av dom 21 spelarna samt fyra ledare har nu straffats av det sörmländska innebandyförbundet och stängs av på varierande tid.

- Vi har behandlat ärendet i styrelsen och vi har gett den bestraffning vi tycker är lämplig, säger Petri Liefvergren, styrelseledamot i Sörmlands Innebandyförbund.