Kim Martin Hasson riskerar missa VM

3:16 min

Sveriges målvaktsstjärna Kim Martin Hasson riskerar att missa VM på hemmaplan. 28 åringen har en höftskada som hindrar henne från att träna ordentligt. 

– Det är svårt att spela flera matcher efter varandra och det hämmar mig, det gör det, säger Martin Hasson till Radiosporten.

Kim Martin Hasson är en av de svenska lagets nyckelspelare inför hemma VM i slutet av mars. Målvaktsstjärnan har sedan landslagsturneringen i Uppsala plågats av en höftskada som inte tycks vilja ge med sig. Nu riskerar skadan att stoppa henne från spel under VM.

– I höftkulan har det bildats brosk eller påläggning så att det hakar i och slår ben mot ben. Så vi ska gå och kolla imorgon så då hoppas jag veta mer, säger Kim Martin Hasson till Radiosporten. 

– Vanligtvis tränar jag några pass och sen är det vila. Det har varit väldigt mycket fram och tillbaka med skadan.

Kim Martin Hasson som var en av de stora hjältarna vid OS 2006 när Damkronorna tog silver har förutom det stundande världsmästerakspet även ett viktigt slutspel med Linköping i Riksserien.

– Matcherna har gått bra men jag spelar inte fullt ut. Nu har jag gått mer på erfarenhet och anpassat spelet hur jag känner mig. Det är till och från där också, det är svårt att spela flera matcher efter varandra och det hämmar mig, det gör det.

Hur stor chans är det att du kan spela på VM?

– Jag vet inte. Jag får nog mer svar imorgon när jag har varit hos han som är expert på höfter så då får vi känna mer hur det känns. 

Kommer du kunna ge ett besked efter imorgon?

– Jag vet ärligt talat inte, det är många som är inblandade.

Sedan tidigare är det klart att Damkronornas lagkapten Jenni Asserholt missar resten av säsongen på grund av en lårskada. Asserholt har dock inte gett upp hoppet om VM-spel ännu.