Marit Björgen: ”Sverige förtjänar ett guld”

3:15 min

Guld i sprinten men en dålig dag på skiathlon-loppet. Nu har Marit Björgen vilat upp sig inför 10 kilometer fri stil och norskan är inte orolig för att lördagens dåliga form ska hålla i sig. 

– Jag hade en väldigt dålig dag, jag var inte i bra form nog den dagen, säger Marit Björgen på måndagens presskonferens.

Björgen slutade på en sjätteplats i lördagens skiathlon och såg märkbart sliten ut under loppet. Norskan är dock inte orolig att den dåliga formen ska hålla i sig under resten av mästerskapet.

– Nej jag har varit med länge och det kan vända fort. 

– Jag hade planer på att köra på teamsprinten men jag valde att stå över och har fått två lugna dagar, säger Björgen.

På tisdagen väntar damernas distanslopp över tio kilometer fri stil, ett lopp där Charlotte Kalla enligt Marit Björgen kommer som störst favorit.

– Charlotte blir väldigt stark det är vi förberedda på.

Norge har hittills tagit sex guld medan Sverige på hemmaplan inte lyckats ta något guld än. Trots den stora rivaliteten mellan grannländerna hoppas Björgen att även Sverige ska få ta del av den finaste valören. 

– Sveriga hade förtjänat en guldmedalj. Men de har fortfarande stora möjligheter att göra det och Charlotte är en stor favorit på tio kilometer. Det var flera av killarna som visade form i Östersund så vi får hoppas att de får guldet.