VIK Hockey laddar för stormatch

1:40 min

I kväll möts VIK Hockey och Malmö i kampen om de två första platserna i allsvenskan. Lagen har lika många poäng på varsitt sida om strecket. En av VIK:s största matcher sedan konkursen för 15 år sedan.

– Om man funderar och tittar tillbaka så är det en av de större matcherna sedan konkursen, säger VIK Hockeys sportchef Niklas Johansson.

Det har gått 15 år sedan VIK Hockey gick i konkurs. Visserligen har klubben under de åren spelat flera avgörande matcher. Men att i kväll kunna koppla greppet om en av de två platserna som leder till ett direktkval upp till SHL väger tungt. Och det märks på kansliet.

– Ja det märks uppenbart att den här matchen vill folk se. Kommer bli en härlig inramning och en jäkligt härlig match.

Efter kvällens match återstår det två matcher och allt kan hända. Men Niklas Johansson tror ändå att kvällens match kommer vara avgörande.

– Med stor sannolikhet så är det nog så eftersom varken vi, Malmö eller Karlskrona släpper så mycket poäng så den är nog ganska avgörande.

I fredags när VIK vände och vann mot Karlskoga var det med ett mäktigt tryck från publiken. Ett stöd som VIK hoppas på även i kväll.

– Direkt när pucken släpps så vill de känna att de har hela arenan med sig. Det kanske inte går smärtfritt hela tiden, så det gäller att aldrig ge upp utan stötta laget hela vägen ut, säger Niklas Johansson.