Ishockey

Vita Hästen förlorade ödesmatchen

3:47 min

Noll mål framåt och noll poäng blev Vita Hästens dystra facit från tisdagskvällens hyperviktiga allsvenska hemmamatch mot AIK. Bortalaget vann med 0-2.

De två mål som de 3964 åskådarna i Himmelstalundshallen bjöds på tillkom i tredje perioden. AIK-backen Eric Norin, som spelade i Vita Hästen förra säsongen, sköt 0-1 efter 5.08. Den definitiva spiken i kistan slogs med 1.10 kvar, när hemmalaget tog ut målvakten och 0-2 kom i övergiven målbur. Närmast ett mål för hemmalaget var backen Viktor Amnér med en klockren stolpträff i den första perioden.
– Vi skapar lägen för att vinna matchen. Ruggigt tajt och jämn match. Tyvärr så studsar det inte med oss idag, sa Vita Hästens lagkapten Henrik Bankelius till P4 Östergötland efter matchen.

Förlusten gör att Norrköpingslaget tappade sin playoffplats. Laget är med två återstående omgångar tabelltia och med blott tre poäng ner till det nedre, ångestfyllda kvalstrecket. På torsdag väntar bortamatch mot serieledande Karlskrona, som i praktiken är klara för kvalfinal mot SHL. Ett lag som Vita Hästen förlorat samtliga tre matcher mot hittills.
– Ett lag som spelar med mycket fart och sätter våldsam press. Det gäller ju att kunna hantera det och spela en ruggigt bra defensiv som vi visar upp idag, sa Bankelius inför en redan på förhand rejält tuff uppgift.