LF förlorade viktig toppmatch

3:35 min

Norrköping Dolphins befäster ledningen i herrarnas basketliga. Detta tack vare seger i toppmatchen hemma mot LF Basket som slutade 75-69. 

Dolphins var i stort sett i ledning matchen igenom. Ställningen i halvtid var 40-36. Med dryga minuten kvar att spela satte bortalaget från Luleå en trepoängare fram till 70-68. Men i anfallet därpå kunde matchens poängbäste spelare, Dominique Morrison, Norrköping, med en tvåpoängare ta död på dramatiken.

– Jag är ändå stolt över laget, vi kom hit utan en massa spelare och vi var beredda att spela. Tyvärr räckte det inte hela vägen, förklarade Christopher Ryan, LF Basket-spelare.

Nycklarna till segern, Norrköpingslagets femte raka, låg enligt Dolphinsspelaren Ludwig Wissing i lagets höga tempo mot ett skadedrabbat motståndarlag.

-- Vi har några uppstigningar där vi drar upp tempot och då drar vi ifrån. Vår intensitet måste byggas upp och det är då vi vinner matcher mot lite bättre lag, sa Wissing.

Dolphins leder herrarnas basketliga på 44 poäng. Tvåan Södertälje kan gå upp på lika antal i morgon då de har en match mindre spelad. Dolphins har dock övertag på de regerande svenska mästarna i inbördes möten, vilket är det som i första hand räknas vid lika poäng.