Morgan Färm om Svensktoppen Nästa 2015: Hoppas vinna igen

2:30 min

På söndag går startskottet för Svensktoppen Nästa 2015, Sveriges Radios egen rikstäckande musiktävling. Morgan Färm, vinnaren från 2014, hoppas det går lika bra för honom i år igen.

Ja, då det är dags att rota fram de där gamla låtarna från byrålådan eller kanske sätta sig ner och plita ner den där idén man har i huvudet. På söndag går nämligen startskottet för Svensktoppen Nästa 2015, Sveriges Radios egen rikstäckande musiktävling.

En som gjorde detta redan ifjol och som det gick väldigt bra för är Morgan Färm från Asarum som vann i Blekinge.

– Det har varit ett fantastiskt år. Det har hänt mycket med musik och har varit kul att få uppmärksamheten och att få synas och höras, säger Morgan Färm om året efter vinsten.

Han beskriver förra sommaren som en bubbla med fick mycket gratis PR men att det svåra kom efteråt när man måste fortsätta kämpa för att hålla det vid liv.

Han har gjort lite spelningar, bland annat sjöng han vid invigningen av biblioteket i Svängsta. Nu är han även aktuell med ett nytt bidrag till Svensktoppen Nästa och att han hoppas kunna upprepa framgången från ifjol.

 – Man vill ta varje chans man får för att synas och höras och därför ville jag spinna vidare på det här och skickar därför in en låt igen. Bara att hoppas att det går bra igen, säger Morgan Färm.