Polisdygnet 23-24 februari

93 händelserapporter det senaste dygnet. Fyra män häktade för smugglingsbrott. En man anhållen för smugglingsbrott. En kvinna gripen för grov misshandel. En anmälan om mordbrand på centralsjukhuset.

09.47 SMUGGLINGSBROTT, EDA.
Ett fordon kontrolleras vid gränsen mot Norge vid Skillingmark. I skåpbilen anträffas en större mängd öl. En 24-årig man som fanns vid bilen är gripen och efter förhör anhållen.

10.50 DROGRATTFYLLERI, KIL.
En 38-årig kvinna medtagen för kroppsbesiktning då hon visade tecken på drogpåverkan. Två passagerare togs också med för kroppsbesiktning misstänkta för ringa narkotikabrott, eget bruk samt även innehav.

13.15 HÄKTNINGSFÖRHANDLINGAR.
Smuggling samt olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor. Samtliga fyra män häktades på sannolika skäl misstänkta för ovan brott. Brottet skedde utanför Arvika på fredagsnatten.

14.00 HÄKTNINGSFÖRHANDLNG, VÄRMLANDS TINGSRÄTT.
En 39-årig man häktad på sannolika skäl misstänkt för försök till mordbrand.

15.13 TRAFIKOLYCKA, LESJÖFORS.
En bil kör av vägen och in i ett träd. Föraren för med ambulans till sjukhus med lättare skador.

15.42 STÖLD I BUTIK, SUNNE.
I samband med att en kund lämnar en affär så utlöses larmet och affärsinnehavaren hämtar in den 22-åriga kvinnan som erkänner att hon stulit varor för ca 1 000 kronor. Kvinnan uppträder dock lite konstigt varför polis kallas till platsen och kvinnan misstänks även för ringa narkotikabrott. Inne på polisstationen anträffas ytterligare varor, dock från en annan affär, till ett värde av ca 750 kronor Kvinnan fri efter förhör.

16.55 STÖLD, KARLSTAD.
En kvinna står vid sin cykel på Västra Torggatan när en man kommer fram och frågar något om bussar. Mannen lämnar sedan platsen och då upptäcker kvinnan att hennes ryggsäck är öppen och att plånboken saknas.

17.51 GROVT RATTFYLLERI, TORSBY.
En 24 årig man införd för kroppsbesiktning. Resultat 0.94 mg/l.

23.39 SKADEGÖRELSE RESTURANG TUPPEN, SÄFFLE.
Någon har slagit sönder en ytterruta till restaurangen.

02.03 GROV MISSSHANDEL, STORGATAN, KIL.
En kvinna som skurit först sig själv och sedan mannen som gästade henne. Båda till sjukhus för omplåstring. Kvinnan gripen. Lägenheten avspärrad.

02.55 BRAND CENTRALSJUKHUSET KARLSTAD.
En nyopererad patient som tänt på sina sängkläder. Man har utrymmt avdelningen. Anmälan om mordbrand. Rummet avspärrat för teknisk undersökning.

03.09 BRAND GALOPPSTIGEN, KARLSTAD.
Ett sopkärl som av okänd anledning börjat brinna. Släckt av den som såväl upptäckte branden som larmade räddningstjänsten. Ingen spridningsrisk enligt Räddningstjänsten.

(Källa: Polisen i Värmland/Vakthavande befäl)