Vattenläckan på Stora torget i Västerås stoppad

0:55 min

I morse gick en vattenledning sönder i närheten av Stora Torget i Västerås. Vatten började forsa upp mellan gatstenarna precis utanför entrén till ett bankkontor som ligger i Sigmahuset. Under dagen har Mälarenergi jobbat med att laga läckan.

Röret som gick sönder var ett fem centimeter tjockt kallvattenrör som försåg lokalerna intill med vatten. Trots att det var ett så pass smalt rör hann mycket vatten läcka ut innan Mälarenergi kunde stänga av och leda om vattnet.

Enligt fastighetschefen, Kristina Jonsson, så har lite vatten trängt in i ett lagerutrymme i källaren i Sigmahuset. Men vad man hittills kunnat se har det inte orsakat några egentliga skador.

Under dagen har personal från Mälarenergi varit på plats. Området runt läckan spärrades av och man har plockat bort gatsten för att kunna gräva upp marken och hitta det läckande röret.

– Den här typen av läcka är inte så allvarlig, det är ganska vanligt, säger Karin Ohls, chef på affärsområde vatten på Mälarenergi som säger att de har ett 60-tal liknande läckor per år vilket är mindre än tidigare.