Programtips P1

Torsdag 26 februari i Meny: Vitlök

Kl. 10.03

Vitlökens historia. Vitlökens kemi. Vitlök i Sverige. Vitlök i världen. Kort sagt: ett Meny om vitlök.

Tre kockar berättar om sin relation till vitlök. Frida Ronge som lagar rå mat med inspiration från Japan och den svenska västkusten. Med rå mat måste man vara försiktig med vitlöken. Mikael Arvidsson som lagar koreansk mat som möter Mexico. Vitlöken är själva centrum i koreansk matlagning. Och Stefan Karlsson som är skolad i den klassiska franska matlagningen men också lagar svensk och asiatisk mat.

Också matskribenten Lisa Förare Winbladh, som bl a skrivit boken Matmolekyler, berättar om sin relation till vitlök.

Dessutom får vi träffa odlaren Mikael Jidenholm i Halland.

Pressbild:
Odlaren Mikael Jidenholm med en nyplockad vitlök. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/3484037_2048_1365.jpg