MELODIFESTIVALEN

Magnus Carlsson förbereder sig för vinst

7:33 min

Han gick direkt till Melodifestivalens final med låten "Möt mig i Gamla stan". Nu är Fristadsonen Magnus Carlsson i full gång med att banda en engelsk version - om det blir vinst.

Den där deltävlingen i Malmö med över 10 000 åskådare för två veckor sedan känns långt borta nu. 
Magnus Carlsson har lämnat scenen och publiken för en stund och stannat till mellan Varola och Skövde. Här hänger jag på honom och låtskrivaren Thomas G:son upp till andra våning via en gammal trätrappa i en lada.

Vi sätter oss i en svart skinnsoffa och när det handlar om Melodifestivalartister så är flera klassiska namn tatuerade här i studions atmosfär. Kikki, Bettan och Lotta, Linda Bengtzing och Anna Book är några namn, och nu har det blivit Magnus Carlssons tur.

Men låten, den får inte höras officiellt än. Inte förrän nästa lördag klockan 21.31. Så ser reglerna ut, och Magnus berättar hur svårt det är att inte ens få nynna på den.

– Det är ju livsfarligt för mig, jag vill ju sjunga den hela tiden för den är ju helt underbar. Folk gapar och skriker och vill höra den här låten men jag får ha munkavle på mig, säger han.

Thomas G:son från Skövde har ju vunnit den svenska finalen mer än en gång och det här samarbetet är ju inte helt fel enligt Magnus Carlsson.

– Ja, den karln han kan han, säger han och skrattar!