Stina och Rihanna K laddar inför Gothenburg Horse Show

2:03 min

I morgon drar Gothenburg Horse Show igång och en av de som ska dit för att rida är Stina Lillje från Arboga som tillsammans med hästen Rihanna K är extra laddad inför årets tävling.

Gothenburg Horse Show är en av världens största inomhustävlingar för ridsport som samlar världseliten tillsammans med morgondagens stjärnor. I år liksom förra året vill man visa upp framtidens hästar i spännande hoppklasser i Lövsta Future Challenge Jumping. Tio stycken sjuåriga svenska hästar kommer att möta tio av Europas bästa unghästar.

Hästen Rihanna K har tagit sig till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping med sin ryttare Stina Lillje från Arboga. Stina är extra laddad för att rida i Scandinavium i år:

– Jag hade kvalat redan förra året, då med hästen Candlelight, som faktiskt är storasyster till Rihanna K. Då var jag också väldigt glad, tills jag upptäckte att jag inte kunde vara med för jag var gravid och fick överlåta min plats.

Candlelight K vann sedan tävlingen så nu hoppas Stina på att lillasyster lyckas lika väl:

– Jag tänker mest att vi är där för att få en erfarenhet och lära oss. Både tävlingsmässigt men också med allt runt omkring, få se dom här världsstjärnorna bakom kulisserna, hur dom tränar och hur dom lägger upp.