Fängelse hotar man som försökte köpa sex av kidnappad kvinna

Den företagare från Gislaved som är inblandad i prostitutionshärvan kring en 17-årig flicka från Kosovo, hotas av minst ett års fängelse. Detta trots att han aldrig hann utnyttja flickan sexuellt.

Medan Gislavedsbon låg och väntade i sängen, lyckades ju flickan rymma från hans villa och larma polisen och därmed kunde den här människohandeln avslöjas.
Det blev alltså inget sex för Gislavedsföretagaren och därför åtalades han bara för försök till sexuellt utnyttjande. Ett brott som normalt ger böter.

Men när rättegången i det här uppmärksammade fallet avslutades i Borås, så yrkade kammaråklagare Thomas Ahlstrand ändå på minst ett års fängelse för Gislavedsbon. 
Och fängelse också för de två andra män som köpt sex av 17-åringen.

Åklagaren motiverade kravet med att männen måste ha förstått att det inte handlade om ett trivialt och frivilligt sexköp.
Flickan hade ju tvingats från Kosovo till Sverige för att prostituera sig. De tre män som fört hit henne hotas av ännu hårdare straff. För exempelvis huvudmannen, en 25-årig asylsökande, krävde åklagaren sju års fängelse och livstids utvisning för människohandel och våldtäkt.