Romateatern ger Shakespeares komedi Fåfängt frieri

1:37 min

Romateatern spelar William Shakespeares "Fåfängt frieri" i Roma klosterruin i sommar. Även i år rör det sig om en av Shakespeares mer okända pjäser, en typisk komedi med ett lite ovanligt slut.

Fåfängt frieri, som på engelska heter Love's Labour's Lost, är en kärlekskarusell som handlar om en pakt mellan några män som ska avstå från kärlek, för att ägna sig åt studier, vilket inte håller när det kommer några kvinnor i handlingen.

Förra året spelades "Komedi av misstag", också en av Shakespeares mer ospelade pjäser, vilket blev en succé och gav en litet överskott att lägga i årets produktion, enligt producenten Eva Carlberg.

Romateatern ger föreställningen 26 juni - 14 augusti.

I år kommer Romateatern också att ha ett symposium under tre dagar där forskare och de som arbetar inom teater möts för att diskutera och lära sig mer om Shakespeare med temat "mellan makt och vanmakt". Målet är att Roma klosterruin och Romateatern så småningom kan bli ett centrum för att nå ny kunskap om Shakespeare.

När det gäller själva konflikten inom Romateatern mellan den tidigare och nuvarande ledningen så har det nu gjorts en förlikning där de ekonomiska kraven har retts ut och Eva Carlberg hoppas nu att alla kan lägga det hela bakom sig. Exakt hur förlikningen ser ut vill hon dock ännu inte berätta.