Personliga assistenter larmade om misshandel av barn

Imorgon börjar rättegången mot den man och kvinna från Västernorrland som åtalats för grov fridskränkning mot två barn.

Mamman ska, enligt åtalet, ha misshandlat sin snart treåriga dotter vid flera tillfällen. Hon ska ha slagit, knuffat, gett dottern örfilar, dragit henne i håret. Mamman ska också ha kastat saft i ansiktet på flickan och tryckt ner hennes ansikte i en chipsskål och samtidigt sagt "vad fan är det för fel på dig"

Pappan har, enligt åtalet, slagit sin dotter i huvudet med öppen hand, knuffat ner henne på golvet och sparkat på henne.  Båda föräldrarna har vid flera tillfällen sagt kommentarer som "jävla unge" och att hon "inte fattar någonting".

Mannen ska också vid flera tillfällen misshandlat eller ofredat sin sambos dotter, en svårt handikappad flicka som snart fyller nio år, genom att klappa till henne på kinden eller att trycka ner hennes huvud i sidled på smärtsamt sätt.

Fickan har ett svårt funktionshinder som gör att hon behöver vård dygnet runt. Det var flickans assistenter som till sist kontaktade polisen om missförhållandena.

Båda föräldrarna har häktats i väntan på rättegång. Enligt åklagaren har misshandeln pågått åtminstone sedan i september 2013.