Ishockey

Live: Modo - HV71

HV71 möter jumbolaget Modo på bortais i Hockeyligan.

Hör rapporter från matchen i Sportextra i P4 eller lyssna på matchen i sin helhet i webbradion alternativt Sveriges Radios mobilappar Radiosporten Play / Sveriges Radio Play. Matchen startar 19:00.

Radiosportens guide till matchen:

Modo (12) - HV71 (6)

Form: Modo är djupt rotade i bottenstriden, de har nio poäng upp till Brynäs ovanför strecket. Modo har en seger och fyra förluster på de fem senaste matcherna. HV71 ligger på en sjätteplats i tabellen. Jönköpingslaget förlorade senast mot Linköping på hemmaplan med 2-4.

Inbördes möten: Modo inledde säsongen bäst med två segrar, men HV71 vände på trenden och vann med 3-2 efter straffar i slutet av november och 1-0 i sudden i januari.

Iskalla fakta: Teemu Laine har dragit på sig flest utvisningsminuter under den här säsongen. HV-spelaren står på 92 utvisningsminuter, varav 21 tvåminutare, en tiominutare och två matchstraff. Nichlas Torp leder Modos utvisningsliga med 50 utvisningsminuter.

Modo har sämst utdelning i power play av alla SHL-lag, de har gjort 16 mål på 161 numerära överlägen (9,94 procent). HV71 är SHL:s näst bästa lag i power play med 33 mål på 157 numerära överlägen.

Lyssnar du på matchen i webbradion dyker spelare upp här ovan strax innan nedsläpp.