P4 Extra 6 maj

I P4 Extra idag ska vi uppmärksamma att det på söndag är 60 år sedan andra världskriget tog slut. Vi får rapporter från Berlin, Moskva och Paris. Lyssna mellan halv två och halv tre.

Idag (för en dryg timme sen) valde Kristdemokratiska ungdomsförbundet KDU ny förbundsordförande.Den förre ordförande Erik Slottner fick bara sitta ett år på sin post - han är öppet homosexuell och ville bland annat verka för att ge homosexuella par samma rätt att gifta sig, och han gick också ut och kritiserade pingstpastorn Åker Green sedan han predikat. Slottner fick kdu emot sig och nominerades inte till omval. Nu är det klart vem som ska leda Kristdemokraternas Ungdomsförbund. Ella Bohlin så heter Kristdemokraternas Ungdomsförbunds nya ordförande. Både Erik Slottner och Elin är med i dagens P4 Extra.

Vi ska även ta oss till London dagen efter brittiska valet där det som väntat blev det ju seger för Tony Blair.Sveriges Radios Agneta Ramberg rapporterar direkt från London och ger oss en sammanfattning.

Han har Mellanösterns farligaste områden som sin arbetsplats. Frilansjournalisten Urban Hamid är tillfälligt hemma i Sverige och han gästar P4 Extra idag.

Besök i studion blir det även från Kasey Chambers, Countrystjärnan från Australien som är ute på en kort men intensiv världsturné.

Detta och lite till är P4 Extra idag!