Ewa Sundkvist (KD): Mycket bygger på okunskap

1:11 min

De som kommer hit måste integrera sig bättre och invandrare tar hit för många anhöriga. Det är röster från några kristdemokrater ute i kommunerna. Ewa Sundkvist (KD) i Örebro län är kritisk till sina partikollegor och säger att de saknar kunskap.

– Jag blir jätteledsen därför att jag tror att mycket bygger på okunskap. Jag står inte bakom det där i varje fall. Och de här rösterna finns i alla partier så det är inte så konstigt, men jag blir ledsen, säger Ewa Sundkvist KD:s distriktsordförande i Örebro län.

Det var för drygt två månader sedan som Kristdemokraternas ledning kom med ett förslag om att som huvudregel ge flyktingar tillfälliga uppehållstillstånd istället för permanenta. Men nu höjs röster från Kristdemokrater i kommunerna som vill gå ännu längre än partiledningen. Det rapporterade Ekot i morse.

Men Ewa Sundkvist KD:s distriktsordförande i Örebro län, säger att det inte finns någon kluvenhet inom Kristdemokraterna.

– Nej, jag vet inte om det är så stor kluvenhet. Det viktigaste är att vi håller fast vid den värdegrund vi har och det är när man börjar rucka på den som det är farligt och jag blir som sagt väldigt ledsen, säger hon.