Modo-HV71 1-2

Modo i princip klart för kval efter förlust mot HV71

2:43 min

Var det sista tåget som gick, Modo?

Efter 1-2 hemma mot HV71 talar det mesta för att laget måste kvala sig kvar i Sveriges högsta hockeyserie.

Radiosportens Christer Jonasson valde matchens lirare:
Modo: Simon Önerud
HV71: Gustav Wesslau

– Det är klart att kvalspel har funnits med i bilden. Vi förbereder oss  för allt som kan hända, annars gör vi fel. Vinner Djurgården i morgon är det ju nästan definitivt, säger Per Erik Johnsson till Radiosporten

Inför matchen hade SHL-jumbon Modo nio poäng upp till Brynäs, närmaste lag ovanför kvalseriestrecket. Men efter är avståndet i stället elva poäng upp till Djurgården, som har en match mindre spelad, med tolv poäng kvar att spela om. Detta då Brynäs överraskande slog tabellfemman Örebro med 4-2. 


Med 8.21 kvar av tredje perioden satte kanadensiske backen Travis Roche - som några minuter tidigare fått se HV-målvakten Gustaf Wesslau kanonrädda hans öppna läge - 1-1. Men Modos glädje blev kortvarig - bara 59 sekunder senare satte Malte Strömwall gästernas segermål.

Som extra salt i Modosåren prickade Radek Smolanek stolpen med 30 sekunder kvar att spela.

– Vi skapar målchanser och vi är med över 60 minuter. Men vi vinner inte, sade Per-Erik Johnsson till C More.

Gustaf Wesslau storspelade och räddade 23 av 24 skott och var nyckeln till HV:s första trepoängare för säsongen mot Modo. Symptomatiskt för hemmalagets säsong var att Oscar Hedman i ett misslyckat försök att rensa undan i stället skickade in pucken mellan benen på målvakten Adam Reideborn till 0-1.

– I dag fick vi ett kvitto på att vi har en riktigt bra målvakt. Det är skönt så här i slutet på säsongen. Där känner vi oss trygga, säger Fredrik Olausson assisterande tränare i HV71.

HV71 är kvar på sjätte plats, den sista direktplatsen till SM-slutspelet. 


MATCHFAKTA:

Modo-HV71 1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

Andra perioden: 0-1 (7.32) Mattias Tedenby (Erik Christensen, Kristofer Berglund).

Tredje perioden: 1-1 (11.51) Travis Roche (Marcel Hossa, Juha Pekka-Haataja, 1-2 (12.38) Malte Strömwall (Lawrence Pilut, Jere Karalahti).

Skott: 24-23 (11-4, 5-11, 8-8)

Utv, Modo: 4x2. HV71: 3x2.

Domare: Mikael Nord, Arboga, och Johannes Käck, Umeå.

Publik: 4 459.