BANDY

Semifinal 1: Västerås-Villa Lidköping

Ikväll är det dags för den första matchen i semifinalserien mellan Villa Lidköping och Västerås. Vi sänder matchen här i webbradion och i applikationen Radiosporten Play.

Villa går in i semifinalserien mot Västerås med en rak tuppkam efter att ha slagit ut Edsbyn i tre raka matcher. Lidköpingslaget har vänt en dyster säsong och har seglat upp som en klar SM final kandidat.

På andra sidan isen står nu ett motstånd som kommer bli en svår nöt att knäcka. Serietvåan Västerås med landslagsspelaren och den förre Villaprofilen Johan Esplund i spetsen.

VSK har dock haft en tuffare väg fram mot semin jämfört med Villa. Det blev 3-1 i matcher mot Bollnäs där förlängning krävdes i match fyra innan avancemanget var säkrat.

Dessutom har Villa varit ett av få lag som kunnat matcha Västerås den här säsongen. Den första matchen slutade oavgjort 4-4 och den andra vann Västerås med 6-4.

Hör hur det går i den första semifinalen mellan Västerås och Villa Lidköping i webbradion här på sverigesradio.se/skaraborg och i applikationen Radiosporten Play med start klockan sju.