Kalmar får kritik för sina dåliga vägar

1:44 min

Kvalitén på vägarna kring Kalmar tillhör de sämsta i Sverige - framför allt Ölandsbron. Det visar en mätning som Motormännen har genomfört.

Henrik Hamrin är projektledare för beläggningsunderhåll på Trafikverket och han ifrågasätter Motormännens mätning, som han tycker är bristfällig.

– Att vi skulle vara bland de sämsta i Sverige håller jag inte alls med om. Man ska ha klart för sig att mätningen utförs med en smartphone, säger Henrik Hamrin.

Det är framförallt länsväg 137 över Ölandsbron som fått mest kritik av Motormännen. Enligt deras mätning är kvalitén under all kritik, då vibrationssensorn som de mätt med har gett stora utslag i princip över hela bron.

Men Henrik Hamrin tycker inte man kan jämföra en bro med en väg. Det är helt fel sätt att se det på, enligt honom.

- Om man jämför Ölandsbron med E22 så är det klart att Ölandsbron har skarvar, det är ju helt ofrånkomligt på en bro, säger han.

Men det har ju lagts ner flera miljoner på att göra den bättre, men ändå har det kanske inte blivit så mycket bättre?

- Efter att vi fixade till skarvarna på högbrodelen som var till störst obehag så tycker jag absolut vi har fått en bro som är klart godkänd, säger Henrik.

Bland folket tycker vissa att Ölandsbron fungerar alldeles utmärkt att köra på, samtidigt som vissa anser att den är dålig. En av de som är negativt inställd är Carina Rohr.

- Mina föräldrar kör den ofta och de säger att den är jobbig. Det har blivit fel från första början, den är felbyggd, säger Carina Rohr.