Slutspelsdrömmen lever för IK Oskarshamn

2:18 min

IK Oskarshamn vann den viktiga hemmamatchen mot Rögle med 4-1 och chansen att nå slutspel och SHL-kval ökade.

Kampen kring slutspel- och kvalstreck blir bara hårdare för varje omgång som spelas i ishockeyallsvenskan.

För IK Oskarshamn som låg lika nära båda strecken före matchen mot Rögle var tisdagens hemmamöte avgörande för fortsättningen av säsongen.

Efter en jämn förstaperiod kopplade Oskarshamn greppet i andra perioden och ryckte åt sig en tvåmålsledning efter mål i numerärt överläge av Morten Poulsen och numerärt underläge av Camilo Miettinen.

Gästerna fick den start de ville ha på slutperioden med tidigt mål men kvitteringsjakten blev resultatlös. Fyra minuters utvisning och matchstraff på Mike Vernace blev för tungt för Rögle.

– Vi släppte in ett nytt tidigt, onödigt mål i tredje perioden vilket skapade lite nerv men jag tycker vi hade ganska bra kontroll sa Lukas Ersiksson efter matchen.

IK Oskarshamn gjorde ytterligare ett mål i numerärt överläge och avslutade med mål i tom bur till 4-1.

– Vi visade en hunger för att gå för segern idag. Sett över hela matchen tycker jag vi var det bättre laget sa Lukas Eriksson.

– Vi trängde in Rögle i ett spel som inte passar dom. Det fanns ett härligt go i laget idag sa tränare Fredrik Söderström.

Flera hemmaspelare visade prov på riktigt bra spel. Camillo Miettinen gjorde kanske sin bästa match på hemmaplan i IK-tröjan och var en ständig källa till oro för Rögles försvar.

Efter att tidigare åttondeplacerade Vita Hästen förlorat mot AIK och Timrå sent tappade ledningen borta mot Björklöven så närmade sig IKO slutspelsplats.

Almtuna är ny åtta i tabellen på sista slutspelsplats och är bara en poäng före en trio lag, Timrå, Oskarshamn och Vita Hästen. IKO:s avstånd till AIK som lilgger på kvalplats är tre poäng.

– Det är ett jättehäftigt läge för oss den här veckan att nå en dröm och nå playoff sa Fredrik Söderström.

Två omgångar återstår att spela och i nästa match väntar bortamatch mot Björklöven för IKO och i sista omgången hemmamöte med Timrå. Den matchen kan bli avgörande för vilket lag som når slutspel utöver de sju lag som redan är klara.

Oskarshamn-Rögle 4-1((0-0, 2-0, 2-1))
Målskyttar: Morten Poulsen 2, Camillo Miettinen, Marc Zenetti