KHK fortsatt i topp efter ny seger

3:12 min

Karlskrona HK kunde inför 3 090 i publiken ta tre viktiga poäng i kampen om en hockeyallsvensk final när de vann över Asplöven med 3-2.

Första perioden var jämn och ganska avvaktande från bägge lagen. Men det var Karlskrona som efter 16.30 kunde ta ledningen i matchen. Niklas Lihagen spelade fram till Jimmie Svensson som fick ned Asplövens målvakt Sebastian Idoff lågt ner på isen och kunde sedan enkelt lyfta in 1-0 till Karlskrona.

Spännande match
Den andra perioden hann inte bli mer än tolv sekunder gammal förrän Niklas Lihagen återigen får tag på pucken i Asplövens zon och kunde spela fram till Vyacheslav Trukhno som satte 2-0. Men Asplöven var inte sena med att sätta spänning i matchen när laget efter 50 sekunder gjorde 1-2 genom James Sixsmith.

Asplöven kommer i den tredje och sista perioden in i matchen på ett sätt som ställer hemmalaget något. Gästerna skapade flera bra lägen och kom flera gånger in med bra fart i Karlskronas zon.

Med cirka två minuter kvar av matchen satsade de också allt och väljer att plocka målvakten till fördel för en extra utespelare. Alexander Bergström i Karlskrona får i detta läge tag på pucken och kan lägga in 3-1 i öppet mål.

Tog ut målvakten
Spänningen uteblev inte på något sätt på grund av detta. 30 sekunder senare gör Asplöven 2-3 genom Sam Marklund och man har läge igen att kunna plocka målvakten.

Sebastian Dyk får med sekunder kvar av matchen ett gyllene läge att kvittera men han lär drömma mardrömmar efter den missen. Matchen slutar till slut 3-2 till Karlskrona HK och laget befäster första placeringen i tabellen med 95 poäng.

Med två matcher kvar att spela så talar allt för att Karlskrona kommer spela hockeyallsvensk final mot antingen Västerås eller mot Malmö.

Inget är klart
Niklas Lihagen har inga favoritmotståndare i en eventuell hockeyallsvensk final.

- Det är väl hugget som stucket. Om vi tar oss dit så är det helt upp till oss att komma upp i standard. Då har vi en riktigt god chans om vi tar oss dit, sade Lihagen efter matchen.

Karlskrona HK möter i nästa omgång Vita Hästen hemma och avslutar borta mot Södertälje. Niklas Lihagen går inte i några tankar om den hockeyallsvenska finalplatsen skulle vara klar.

- Nej absolut inte, man har sett konstigare grejer hända så vi kommer spela tills det är helt klart. Vi börjar med att sikta på tre poäng hemma mot Vita Hästen i nästa match - då ska vi studsa upp och göra en bättre insats än mot Asplöven.