Karlskrona en poäng från final

En poäng.

Det är allt som skiljer Karlskrona från en plats i den allsvenska hockeyfinalen efter 3-2 mot Asplöven.

Det återstår två omgångar och sex poäng att spela om för lagen i hockeyallsvenskan.

Tabellettan Karlskrona har i och med segern mot Asplöven just sex poäng tillgodo på trean Malmö och behöver en poäng hemma mot Vita Hästen på torsdag eller borta mot jumbon Södertälje på lördag för att säkra en av de två platserna i finalspelet - bäst av fem matcher - om en plats i SHL nästa säsong.

När Alexander Bergström gjorde 3-1 på Asplöven med 1.39 kvar tycktes segern vara klar. Det blev dock ett drama till slutsignalen. Sam Marklund reducerade med 1.07 kvar, Asplövens målvakt Sebastian Idoff lämnade isen och med 24 sekunder kvar drog Karlskronas Kalle Ekelund på sig en utvisning.

I Västerås kopplade hemmalaget greppet om den andra finalplatsen genom att kopiera Karlskronas segersiffror mot Malmö, 3-2. Simon Fredriksson och Brock Montpetit gjorde 2-1 och 3-1 inom loppet av 47 sekunder mitt i den tredje perioden och såg till att seriefavoriten från Skåne är illa ute i toppstriden, tre poäng efter Västerås.

– Det är tungt. Vi måste göra vad vi kan. Det är två matcher kvar men vi behöver hjälp från andra lag, sade Malmös tränare Mats Lusth till Viasat.