Henriksson trots Suarez succé: ”Messi matchens stora spelare”

3:00 min

Luis Suarez var tillbaka i England efter tiden i Liverpool och låg bakom Barcelonas seger mot Manchester City i åttondelsfinalen i Champions League. Men enligt Radiosportens expert Richard Henriksson var segerarkitekten någon annan.

– Skönt för Suarez att göra två mål i comebacken i England. Men båda målen föregicks av jättefint spel av Lionel Messi som var matchens stora spelare, säger Henriksson.

Efter den första halvleken ledde Barcelona med 2-0, men ett utspelat Manchester City höjde sig flera nivåer under den andra halvleken.

– Sergio Aguero var jättebra i den andra halvleken. Det var han som väckte City med sitt spel. Han skapade målchanser på egen hand och ”teamade” ihop med David Silva som vid målet, där Silva snyggt klackade fram till Aguero.

Enligt experten ska det väldigt mycket till för att City ska kunna vända underläget på Camp Nou i Barcelona. 

– Hade Messi gjort mål på den där straffen i slutet så hade det varit helt avgjort. Nu kanske det finns en strimma av hopp för City. Man kan ta med sig att Aguero på egen hand lyckades skapa så mycket mot Barcelonas försvar, säger Henriksson.

På annat håll lyckades Juventus få med sig 2-1 hemma mot Dortmund. Ett Dortmund som har ett gynnsamt utgångsläge inför hemmareturen.  

– Dortmund har inget dåligt resultat att gå på, man gjorde sitt bortamål. Dessutom trubbel för Juventus – Pirlo klev av skadad och han behövs till bortamötet i returen, säger Henriksson.