Ishockey

Malmö trea efter ny förlust

0:54 min

Malmö är ett steg längre ifrån slutspelet i hockeyallsvenskan efter förlust mot VIK Hockey med 3-2. Det här är Malmös andra raka förlust mot toppkonkurrenterna i serien, men Malmös tränare Mats Lusth är ändå hoppfull.

Med ett tryck från ett utsålt Rocklunda i ryggen så gasade VIK Hockey på för fullt i inledningen mot Malmö. Men någon utdelning fick de inte trots ett mer eller mindre konstant tryck i Malmös zon.

Efter ett tag avtog den värsta pressen från hemmalaget och under den avslutande delen av den första perioden så kom Malmö in i matchen via två utvisningar, men 0-0 stod sig perioden ut.

Precis som i den första perioden så var det Västerås som tog tag i spelet även i den andra och den här gången kom också utdelningen.

Dustin Johner hittade Erik Andersson som var placerad framför mål mellan cirklarna. Han tog emot pucken med skridskon och kunde lyfta in 1-0 med en backhand.

I spel fem mot tre var det väldigt nära att VIK utökade ledningen då Jeremy Williams sköt i stolpen.

Malmö kom in i matchen under den senare delen av mittperioden och skapade några chanser att få till en kvittering, men VIK-målvakten Jonatan Bjurö stod emot.

I inledningen av den tredje perioden drog VIK på sig en utvisning med sex spelare på isen och Malmö tog vara på chansen och kvitterade.

Efter målet blev VIK en aning ängsligare samtidigt som Malmö hittade energi och var på väg att ta över kommandot.

Men då kom en lyckominut för hemmalaget. Backen Simon Fredriksson skickade pucken mot mål som på något sätt letade sig in i mål och hans första mål i VIK-tröjan kom lägligt.

47 sekunder senare sköt Fredrik Johansson i stolpen och pucken la sig bakom målvakten och Brock Montpetit höll sig framme och petade in 3-2.

VIK kontrollerade händelserna i det skedet av matchen men en slarvig passning i egen zon av Jan Urbas gav Malmös Frederik Storm friläge och han reducerade vilket gjorde de fem avslutande minuterna dramatiska.

Men VIK höll undan och vann med 3-2 och tog därmed över andraplatsen från Malmö när det återstår två omgångar.