Mörrum Hockey: Behöver akut ett par hundratusen

4:30 min

Mörrum Hockey behöver snabbt få in hundratusentals kronor för att fixa ekonomin och nu hoppas klubben att både sponsorerna och publiken ställer upp.

Förra veckan skrev ordföranden Patrick Martinsson på klubbens hemsida om situationen och beskrev den då som att "föreningen går en av sina tuffaste matcher någonsin".

– Det är ansträngt. Vi har en likviditet som inte är vad den brukar vara, så man sliter, säger Patrik Martinsson, ordförande i Mörrum Hockey.

Det finns ett par faktorer bakom den ekonomiska krisen. Bland annat en vikande publiktrend för hockey.

– Det största bortfallet är intäkt relaterat till matcharrangemanget, till exempel inträdespengar, kiosk, parkering och så vidare.

Patrik Martinsson har tidigare sagt att de i princip spelat för tomma läktare. Men med tanke på de sportsliga resultaten så förstår han att vissa väljer att stanna hemma på matcherna.

– Alla vill se sitt lag vinna, och det har vi inte gjort. Det gäller akut att få in ett tillskott på ett par hundratusen kronor och sedan att rätta in munnen efter matsäcken och att snåla in. Utgifterna måste rätta sig efter intäkterna. 

Klubben hoppas nu att både sponsorerna och publiken ställer upp när de ger sig in i kvalspel för att undvika ned i division 2.

 – På söndag inleder vi kvalspelet och där vill vi ju att så många som möjligt ska komma till Jössahallen och stötta laget. Stöttar man laget så stöttar man ju också ekonomin. När det gäller sponsorerna så har vi en plan som kommer att visa sig inom det snaraste, säger Patrik Martinsson.