Tips till VM-matsäcken: Mustig kreolsk gryta

Om du tröttnat på att bara ha med dig mackor och kaffe i skidspåret, här kommer kockens bästa tips på en mättande utflyktsmåltid.

Varm och mättande gryta som passar en härlig dag utomhus

600 gr fläskytterfilé

2 gula lökar

2 paprikor

3 vitlöksklyftor

2 dl vitt vin

1 liten förp passerade tomater ca. 390 ml

2 msk smör

3 hela chorizo

Salt och svartpeppar

1 1/2 dl syltlökar

1 1/2 dl svarta Kalamataoliver urkärnade

1 1/2 dl cornichons (små inlagda gurkor)

Tärna upp fläskytterfilén i 2x2 cm stora tärningar, bryn dem i en gryta tillsammans med smöret. Finhacka under tiden löken och häll sedan i den i grytan och rör runt, tillsätt sedan det vita vinet och de passerade tomaterna.
Riv ner vitlökarna och salta lite. Låt det koka upp. Sänk sedan plattan och låt det hela puttra i 15 minuter. Tärna upp paprikan under tiden och låt dem gå med i grytan i ytterligare 15 minuter.
Skär under tiden upp chorizon i tunna skivor och förbered med att mäta upp oliverna, syltlöken och skiva upp cornichons (gurkan).

Tillsätt de resterande ingredienser i grytan och låt koka upp i 5 minuter.

Serveras med färskt bröd i en lämplig snödriva.