Sverige mörkar stafettlaget

3:55 min

Förbundskapten Rikard Grip och damernas tränare Mattias Persson har bestämt sig för att vänta in i det sista med att avslöja vilka som kommer att få köra i torsdagens stafett.

– Laget är klart, men vi vill hålla på det, säger Rikard Grip.

På onsdagsmorgonen kallade skidlandslaget till presskonferens inför damernas stafett. Men Rikard Grip och Mattias Persson lämnade journalisterna med fler frågor än svar när de valde att inte presentera vilka fyra damer som är uttagna till stafetten.

– Vi vill helt enkelt hålla på vårt lag, vi kommer inte att släppa det förrän klockan 17 i eftermiddag för vi känner att vi har en möjlighet att spela lite på vilka vi ska ha på de olika sträckorna, säger Rikard Grip.

De som är aktuella för stafetten är Charlotte Kalla, Stina Nilsson, Sofia Bleckur, Emma Wikén, Maria Rydqvist och Ida Ingemarsdotter. Anna Haag kommer som väntat inte att köra, Haag som varit sjuk under inledningen av mästerskapet sa tidigare i veckan att hon främst siktar på att kunna vara med i lördagens tremil. Damerna själva vet redan vilka som kommer att få åka.

– Vi har funderat på det här laget sedan i maj, sen så är det klart att det blir mer intensivt så här på slutet och beslutet tog vi i går kväll, säger Grip.

– Vi har tagit ut ett lag som vi tror kommer att kunna vara med och slåss om guldet imorgon, fortsätter han.

Den svenske förbundskaptenen håller Norge som de största favoriterna till guldet, trots grannlandets fiasko i 10 kilometer fri stil då Heidi Weng var bästa norska på en 22:a plats.

– Norge är de klart största förhandsfavoriterna, tar de inte medalj så är det en sensation. Jag tror de ställer upp med (Heidi) Weng, (Therese) Johaug, Astrid (Uhrenholdt Jacobsen) och Marit (Björgen), alltså samma lag som de hade i Sotji och de har visat fin form, trots debaclet igår, säger Rikard Grip.