Ökat intresse för ridning i Blekinge

7:57 min

Ridandet i Blekinge ökar visar nya siffor från Blekinge ridsportförbund. Intresset blev så stort att man skapade en ny förening kallad Kristianopels ryttarförening för tre år sedan.

Intresset blev så stort för en ridlärare som undervisade privat att man valde att skapa en ny förening kallad Kristianopels ryttarförening för tre år sedan.

Föreningen har nu 90 medlemmar och kassör Marika Jensen tror att det ökade intresset beror på stressen i samhället, en stress som släpper om man sitter upp på hästen.

– Det finns många faktorer till varför intresset ökat. Bland annat att få vara utomhus och att vara med djur som ger så oerhört mycket och lär barnen så mycket. Vi behöver också ett sätt där man slappnar av med tanke på det stressiga samhället vi lever i, säger Marika Jensen.

Intresset är väldigt stort just nu och föreningen har därför svårt att bemöta det hårda trycket.

– Vi behöver bidrag som till exempel fotboll, hockey och andra idrotter får, men det finns inte. Vi hoppas därför att kommunen börjar ge bidrag till föreningar ute på landsbygden för att man ska klara av att gå runt, säger Marika Jensen.