Storvretas tränare: Fiasko om vi missar slutspel

6:32 min

Stefan Forsman, Storvretas innebandytränare, har inte gett upp hoppet om slutspel än. 

– Läget är tufft, men vi är hoppfulla.

Läget i SSL i innebandy är tuffare än någonsin. Fem lag är direkt inblandade i jakten på tre återstående slutspelsplatser. Storvreta och Sirius är båda indragna i den fajten.

– Vi har underpresterat. Vi ligger tia. Det går inte att sticka under stol med att vi har gjort det. Men jag vill inte måla fan på väggen än, säger Stefan Forsman om den prekära situationen.

Ni har under året bytt spelsystem. På tal om det. Känner du att du har nått fram, att spelarna har förstått vad du är ute efter?

– Det är svårt att veta, och det ska bli kul att utvärdera det efter säsongen. Det har jag inget riktigt bra svar på, men det ser ut som spelarna har förstått. Jag tycker vi har valt rätt väg, vi hade inte kunnat spela på vårt gamla sätt och slutat femma i serien.

Hur ser du på din egen framtid som tränare?

– Det får någon annan utvärdera efter säsongen. Jag tycker jag är på rätt väg med idén, och jag vill fortsätta. Mitt kontrakt löper vidare, säger Stefan Forsman.

Om Storvreta missar slutspel, vilken missräkning skulle det vara för föreningen?

– Det skulle vara fiasko, men jag skulle vilja fortsätta, säger han.

Sirius har kommit upp mer och mer. Vad säger du om Sirius framfart?

– Det är bra jobbat av dem. David och Nicko (David Ahlmark och Niklas Johansson, reds anm) har jobbat bra med laget och de har fått en fullträff i år, avslutar Stefan Forsman.

Matchen på söndag, Storvreta–Helsingborg, sänds i sin helhet från klockan 16 här på sajten och i Sveriges Radio Play och Radiosporten Play.