Årets företagsledare tror på en positiv konjunktur åren framöver

1:05 min

Norrlands basnäring, massa och pappersindustrin, går mot en högkonjunktur och åren framöver bör bli riktigt positiva. Det spår Peter Johansson hos teknikkonsultföretaget Eurocon i Örnsköldsvik, som blev utsedd till årets företagsledare i Örnsköldsvik 2014.  

Peter Johansson medverkade under onsdagsmorgonen i Frukoststudion i Örnsköldsvik. En samlingsplats för företagare. Tidigare i vinter fick Johansson, som bor i Sundsvall, priset som 2014 års företagsledare i Örnsköldsvik. Vid den här träffen målade han upp en positiv bild inför de kommande åren:

– Som jag ser det kommer massa och pappersindustrin att gå väldigt bra åren framöver, sade Johansson. Flera av skogsföretagen ändrar sina processer och har därmed en ljus framtid.

– När det gäller gruvindustrin ser det lite svårare ut, men man kommer nog att behålla den investeringstakt man har just nu.

Hur kommer det se ut närmaste åren?

– Vi har precis passerat en liten nedgång men jag tror att det kommer att gå uppåt nu i några år. Tyvärr så vet vi inte vad som händer i vår omvärld framöver. Ukrainaområdet till exempel är ju en av flera oroshärdar. Det kan vända nedåt fort, tyvärr, sade Johansson inför företagarkollegor under onsdagsmorgonen.

Själv leder han ett företag, Eurocon, som växer så det knakar. Det teknikkonsultbaserade företaget som har sitt säte i Örnsköldsvik har idag 180 anställda. Främst ingenjörer.

– Om två år räknar jag med att vi har 250 anställda, säger Peter Johansson