Godmorgon, världen! 8 maj

Programledare: Olle Hägg

De gröna väljer väg      
Miljöpartiet håller kongress. Samtidigt kritiserar fd spårkröret Birger Schlaug  samarbetet med regeringen. Men vilka är framgångsvägarna för en grönare politik egentligen – ja eller nej till Europa? Ja eller nej till samregerande? Röster inifrån och utifrån det svenska miljöpartiet.

Ökenfilm i Saharawood
Med anledning av veckans biopremiär på Ridley Scotts storfilm ”Kingdom of Heaven” berättar vi om hur dyra hollywood-produktioner blir lite billigare tack vare satsning på marockansk filmstad i Sahara.

Krönikör är Jasenko Selimovic

Panelen med Peter Wolodarski, Dagens Nyheter, Cecilia Brinck, Barometern och Göran Greider, Dala-Demokraten

Invandringen som politiskt slagträ
Frågan om de apatiska barnen har blivit en politisk belastning för regeringen. Och även för folkpartiet har förslagen kring invandring blivit politiska minor. Har politikerna missbedömt folkopinionen?

Satir signerad Public Service

Oönskad svensk tjänsteman till FN
Berättelsen om Inga-Britt Ahlenius väg till jobbet som FN:s chefsgranskare.

Bisarrt krig – bisarr fred
Om ett nästan 20 år långt inbördeskrig i Uganda som ser ut att gå mot sitt slut. Det internationella samfundet vill ställa rebellerna inför rätta, men det drabbade Uganda vill försonas.

Freden för 60 år sedan
Tre nedslag i historien; är vår historieskrivning närsynt – varför har vi glömt offren i Asien? Och hur ska de länder fira som blev av med sina tyska ockupanter bara för att samtidigt inordna sig under nya ryska? Sist den känsliga frågan om hur Hitlers sommarresidens blivit luxuöst utflyktsmål för turister.

Kåsör är Helena von Zweigbergk

Producent: Mikael Olsson