Dags att skicka in låtar till Svensktoppen nästa

Nu är det dags att skicka in nyskrivna låtar till 2015 års upplaga av Svensktoppen nästa. Från 1 mars fram till 1 april tar vi emot bidrag.

Läs mer här om hur du går tillväga för att skicka in ditt bidrag.

För åttonde året i rad har landets låtskrivare och artister chansen att tävla i Sveriges Radios musiktävling Svensktoppen nästa. Förra året skickades 1146 tävlingsbidrag till Svensktoppen nästa, vilket var ett nytt rekord och resulterade i att P4:s lyssnare fick ta del av mycket nyskriven svensk musik. 

– Det stora intresset och engagemanget från musikskapare och publik landet runt är mycket inspirerande. Nu ser jag fram emot nya låtar och inspelningar till årets tävling, säger Svensktoppen nästas projektledare Maths Broborg. 

Svensktoppen nästa är P4 Sveriges Radios rikstäckande musiktävling för nyskriven och nyinspelad musik. Den vänder sig till både nya och etablerade låtskrivare samt  artister från hela Sverige. I tävlingen är låten central men de artister som sjunger och spelar på ett tävlingsbidrag viktiga. Tävlingsbidrag ska också kunna framföras live med den artist som medverkar på inspelningen. 

Svensktoppen nästas delfinaler sker via P4:s 25 lokala kanaler inför publik under våren och sommaren. Tillsammans med jurygrupper avgör publiken genom röstning vilka bidrag som blir lokala vinnare. 

I början av augusti väljer en jury ut åtta av 25 lokala delfinalvinnare som slutliga tävlande i riksfinalen. Finalisterna tävlar och uppträder live i direktsändning i P4 under riksfinalen i början av september. Den låt som vinner Svensktoppen nästa spelas också regelbundet i Sveriges största radiokanal P4 och får en tid efter finalen en utmanarchans till Svensktoppen.