Onsdagspanelen

Att söka jobb med utländskt namn

0:41 min

Ett utländskt namn gör det svårare att komma ut på arbetsmarknaden. Vi nås av rapporterna regelbundet, men Nijat och Fatima i Onsdagspanelen är osäkra på om detta berör just dem.

Fatima Wiklund och Nijat Guliyev är onsdagspanelen som diskuterar högt och lågt. Idag var ämnet att söka jobb med ett namn på CV:t som visar att den sökande har rötter i ett annat land.

Både Niyat och Fatima ser det som självklart att personer med namn som inte klingar svenskt kan sållas bort tidigt i rekryteringen, men Niyat är osäker på om det har drabbat honom själv.

– Det har det säkert gjort, men hittills har jag inte själv upplevt att jag har blivit bortvald på grund av min bakgrund, säger Niyat Guliyev.

Diskussionen i panelen hettade till när ämnet gled in på kvotering, och annonser där arbetsgivare och skolor specifikt söker efter personer med annan etnisk bakgrund.

– Det är ungefär samma sak som att säga att vi enbart söker män med svensk bakgrund, menar Niyat Guliyev.

Fatima Wiklund hävdar att det är viktigt att se anledningen till att man söker en speciell grupp.

– Varför gör man så till exempel inom polisen? Jo, för att poliskåren ska spegla samhället. Det behövs mer mångfald inom polisen, säger Fatima Wiklund.

Fatima Wiklund, denna gång via telefon eftersom hon är på semester

Hör ett längre klipp ur Onsdagspanelen här nedan