Fredag med Larry

Larry skjuter startskott

Nu drar Sveriges Radios stora musiktävling igång igen. Larry presenterar nya Svensktoppen Nästa-chefen. Mannen bakom "Din soldat" hälsar på i studion, och gästprogramledaren får svara på om det är konst att köra taxi.

Du har säkert inte missat dunderhiten "Din Soldat". Låten som kom förra året har slagit allehanda nedladdningsrekord, och i eftermiddag pratar han med Larry och berättar om genombrottet och framtiden.

Sveriges Radios musiktävling Svensktoppen Nästa ligger i startgroparna. I år är det Clara Sagström som chefar för tävlingen i P4 Gävleborg, och med tanke på att hon själv både har varit med och tävlat och att hon var programledare för deltävlingarna förra året så har hon koll på läget.

Eller har hon?

Larry pratar med Clara.

Peter Endahl är konstnären som kör taxi. Han är fredagens gästprogramledare.

– Vi kommer att prata om brödkonst och mat på bordet. Om livet som konstnär, att hålla fast vid sin vision samtidigt som föräldraansvaret kräver att tid läggs på förvärvsarbete. Innan det stora genombrottet, alltså, berättar Larry.

Snömodd på vägen kan orsaka bekymmer, men när det handlar om namnet på en svensk synthpopgrupp som släpper ny musik så jublas det i synthleden.

– Snömodd är ett enmansprojekt som består av Gävlebon Andreas Engfeldt som har betydligt fler fans utanför Sveriges gränser än inom. Nu släpper han sin andra fysiska CD, och han kommer till fredagsstudion, berättar Larry.