Pärsons slår tillbaka mot SSU

SSU:s protestaktion mot oss görs utan att de tagit reda på fakta, det menar charkuteriföretaget Pärsons vd Jan Peter Persson.

Under hela fredagen stod ett 40-tal SSU:are utanför flera olika livsmedelsbutiker i Helsingborg och försökte få kunderna att bojkotta Pärsons produkter. Anledningen till protestaktionen är att SSU Helsingborg blivit upprörd över att Pärsons sänkt sina löner för 25 styckare på företaget.

- De utgår ifrån felaktigt information. Det är ju inte företaget som sagt upp ackordsavtalet utan det lokala facket som gjort det. Det höga tempot med ackordslön har gett hög sjukfrånvaro och det kan vi inte acceptera. Därför måste vi gå från ackordslön till tim- och månadslön, säger Jan Peter Persson, vd på Pärsons.

En styckare på Pärsons kan idag på sitt ackord tjäna uppåt 40 000 kronor i månaden. Nu föreslår företaget en månadslön på 24 000 kronor.

Och Khaled el Khalayl, som är SSU ordförande i Helsingborg, vill sprida bojkotten mot Pärsons över hela landet.

- Det är inte bra. Det är ingen från SSU som har tagit kontakt med oss för att höra hur det verkligen ligger till, säger Jan Peter Persson.