Hockeyallsvenskan

Almtunas sportchef: Vi har råd att spela kval

4:20 min

En minst sagt tuff vinter för Almtuna går mot sitt slut. Går allt väl får klubben trots allt spela kval mot SHL. 

Med två matcher kvar av årets säsong för Almtuna i hockeyallsvenskan så står Uppsalalaget inför ett intressant läge då de både kan kvala mot SHL (Elitserien), hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan eller åka ner till division 1. Detta för att det är så jämnt mellan lagen.

– Som det blivit för oss på slutet så känns det ruskigt kul att få spela dessa matcher. För att få kvala mot SHL krävs det att vi håller åttonde platsen vi har i dag, sedan ska vi spela ytterligare kvalmatcher. Det är klart att jag tror att vi fixar det här. Vinner vi mot Timrå borta ikväll och har flyt med övriga resultat så kan det bli klart redan ikväll, säger Björn Danielsson, Almtunas sportchef.

Det har gått bra sista matcherna. Det är fantastiskt med tanke på de stora ekonomiska problem ni har i klubben. Hur kommer det sig?

– Det är svårt att förklara. Efter turbulensen med rekonstruktion och allt annat runt ekonomin så har tränarna och laget kommit samman på ett riktigt bra sätt.

Om vi tittar på kvalet till SHL. Har ni råd med det?

– Absolut. Det ska vara under kontroll, lovar Björn Danielsson, Almtunas sportchef.

Om vi tänker negativt, att ni skulle hamna i kval till en lägre division.

– Det finns med fortfarande. Det är jämnt, men det är mycket som ska till om vi skulle hamna i negativt kval. Vi ska ha mycket oflyt med resultaten i så fall. Det tänker jag inte ens på, säger han och skrattar.

Ekonomiskt har det varit en tuff säsong, berättar Björn Danielsson.

– Med laget har vi gjort de besparingar vi kan göra för att ha ett slagkraftigt lag. Den här säsongen, med större möjligheter att gå upp i SHL, har det varit ett jäkla race bland klubbarna. Nästa år tror jag att budgeterna i klubbarna generellt kommer vara lägre, då bara ett lag kommer ha chans att gå upp i SHL, avslutar Björn Danielsson.

P4 sänder Hockeyextra på webben och i apparna Sveriges Radio Play och Radiosporten Play ikväll från klockan 19. Vi sänder också sista omgången på lördag från klockan 16.