Svensktoppen nästa

Sista chansen att vara med i Svensktoppen nästa

1:08 min

Fram till och med den 1 april kan du skicka in din egna låt till Svensktoppen nästa och ha chans att vara med i P4:s stora musiktävling.

Så här skickar du in ditt bidrag.

Under en månad går det att lämna nyskrivna låtar till P4 Stockholm för att få en chans att få sin låt testad till Svensktoppen och spelad i Sveriges Radios kanaler.

Vinnaren får dessutom en direktplats i Melodifestivalen nästa år.

Svensktoppen nästa är en riksomfattande musiktävling för låtskrivare, artister och ny svensk musik. Syftet är att lyfta fram det lokala svenska musiklivet och presentera det för publiken i hela landet.

Låten får vara max fyra minuter lång och artisten ska vara skriven i Stockholms län.

– Vi söker en bredd med bra musik, bra text och bra stuns - både visa, pop, disco och hårdrock. En hit är en hit, säger Monika Bohman.

Det är åttonde året i rad som tävlingen genomförs på Sveriges Radios 25 lokalradiostationer. Förra året skickades 1 200 låtar in, varav 250 kom till P4 Stockholm.

– Det är lite som Melodifestvialen fast för P4, säger projektledare Monika Bohman.

Den 1 april är sista dagen att skicka in sitt bidrag till P4 Stockholm. När låtarna har samlats in väljer en jury ut de tio som får tävla om lyssnarnas röster.

Förra året vann Elsa Martinsson från Norrtälje finalen i P4 Stockholm, men hon nådde aldrig den stora finalen. Vid riksfinalen ifjol stod slutligen Kalle Johansson som segrare med låten Den där dan. Han fick samtidigt en direktplats i Melodifestivalen 2015.

Mer om Svensktoppen nästa i P4 Stockholm.