Besviken Hellner fyra: ”Riktigt dåligt före”

1:22 min

Marcus Hellner siktade på att ta en medalj på favoritdistansen 15 kilometer fri stil. Men det blev en snöplig fjärdeplats.

– Det är klart att jag inte vill vara fyra, jag ville vara på pallen och det var det jag krigade för hela tiden så det är lite trist att få det beskedet när man kommer i mål att man blev fyra, säger en mycket besviken Marcus Hellner till Radiosporten efter loppet.

Marcus Hellner öppnade bra och efter halva loppet var han fortfarande med i kampen om medaljerna, 11 sekunder efter Maurice Manificat och Johan Olsson.

– Jag trodde att jag hade chans på medalj för jag fick tider också att jag gick fort och att jag höll den platsen så jag var rätt besviken när jag kom i mål och såg att jag blev fyra, det var trist, säger han.

Han ger också en rejäl känga till arrangörerna i Falun.

– Det var rätt svåråkt för föret föll igenom ganska mycket på slutet, på de partier där de väl hade saltat var det fint men där de inte hade gjort det var det riktigt dåligt före, ruttet liksom. Banan är fin men de som har preparerat den har inte gjort ett bra jobb, säger han.

I mål var Marcus Hellner 39,8 sekunder efter segraren Johan Olsson och 20 sekunder från en pallplats.

– Han (Olsson) gjorde det bra, det var ett starkt lopp av honom, säger Marcus Hellner.

Daniel Richardsson slutade på en 13:e plats och Calle Halfvarsson blev 49:a.