Skid-VM i Falun 2015

Hellner besviken över spåren på VM

1:03 min

Marcus Hellner blev fyra i 15 km fri stil på VM. Han var långt bakom topptrion men under loppet fick han andra besked i spåret.

– Det är klart att jag inte vill vara fyra, jag ville vara på pallen och det var det jag krigade för hela tiden så det är lite trist att få det beskedet när man kommer i mål att man blev fyra, säger en mycket besviken Marcus Hellner till Radiosporten efter loppet.

Marcus Hellner öppnade bra och efter halva loppet var han fortfarande med i kampen om medaljerna, 11 sekunder efter Maurice Manificat och Johan Olsson.

– Jag trodde att jag hade chans på medalj för jag fick tider också att jag gick fort och att jag höll den platsen så jag var rätt besviken när jag kom i mål och såg att jag blev fyra, det var trist, säger han.

Han ger också en rejäl känga till arrangörerna i Falun.

– Det var rätt svåråkt för föret föll igenom ganska mycket på slutet, på de partier där de väl hade saltat var det fint men där de inte hade gjort det var det riktigt dåligt före, ruttet liksom. Banan är fin men de som har preparerat den har inte gjort ett bra jobb, säger han.