Skid-VM i Falun 2015

Hellner kritisk efter medaljmissen i Falun

2:03 min

Johan Olsson tog tidigt kommandot i loppet och tog guld men blev hotad av fransmannen Maurice Manificat och norrmannen Anders Gløersen. Marcus Hellner där fick se sig slagen av de båda och missade medaljen. Efteråt var han kritisk mot banan.

Marcus Hellner blev fyra, 39 sekunder bakom Olsson. Hellner var långt bakom topptrion och var aldrig riktigt med i medaljdiskussionen.

Han var efteråt mycket kritisk till de som preparerat banan.

– Banan är fin, men de som preparerat den har inte gjort sitt jobb, sa han.

Han beskrev det som svåråkt, föret föll igenom på slutet. På de partier där det inte var saltat var det riktigt dåligt, ansåg Markus Hellner.

Johan Olsson har precis som för två år sedan på VM haft en strulig säsong och han var inte en av de största medaljkandidaterna i Falun. Han startade tidigt före det seedade fältet och gjorde ett kanonåk som ingen av de andra åkarna kunde hota.

– När jag såg startlistan kände jag att jag att om jag gör ett riktigt topplopp så kommer jag vara högt upp. Jag försökte gå hårt i början, för det är som i slalom där de som startar tidigt har en fördel, säger Olsson och menar att svenska vallateamet träffat rätt idag igen.

– Jag kände att jag träffade bra i åkningen, redan efter en kilometer var jag nio sekunder före, då förstod jag att jag hade fart i skidorna.