Fotbollsfest i Hudiksvall när Malmö FF kommer på besök

1:38 min

I den andra omgången av gruppspelet i svenska cupen stöter Hudiksvalls FF på riktigt hårt motstånd i dag, lördag. Då kommer nämligen de regerande svenska mästarna och Champions League-laget Malmö FF på besök i Hudiksvall.

För andra året i rad har division 2 laget Hudiksvalls FF lyckas ta sig vidare till gruppspelet i Svenska cupen.

En omgång har redan spelats och i den förlorade Hudiksvall mot superettan laget Jönköping södra med 4-1. Med i gruppen finns även superettan laget Assyriska och så då de regerande Svenska mästarna Malmö.

– Det ska bli fruktansvärt roligt. Det blir kul för Malmö också att varva Madrid och Turin med Hudiksvall. Det ska bli otroligt inspirerande, säger Hudiksvalls lagkapten Niclas Larsson med ett leende.

Malmö FF är självklart stora favoriter att vinna mot Hudiksvall på lördagen. Men enligt lagets tränare finns det möjlighet att störa Svenska mästarna.

– Om vi är fullständigt fokuserade i 90 minuter. Vi gör vår absolut bästa match. Malmö tar för lätt på uppgiften och inte kommer upp på sin nivå kan vi störa dem. Gör vi inte det vi ska, som var fallet mot Göteborg förra året, åker vi på en snytning, förklara Henrik Åhnstrand.

Mot Göteborg i fjol förlorade Hudiksvall med 10-0 på hemmaplan i Svenska cupen. Då var det omkring 1500 personer på läktarna och målvakten Niclas Larsson tycker det borde komma minst lika många till matchen på lördagen.

– Har man det minsta lilla fotbollsintresse ska man komma och kolla. Det kommer inte ske så många gånger fler att ett Champions League-lag är här och spelar, säger han.

Hur kommer det gå i matchen?

– Jag tror det blir 2-2, siar Niclas Larsson med ett finurligt leende.